Elefantanlæg til pensionerede cirkuselefanter

QATO Fonden har ydet støtte til etableringen af elefantanlægget i Knuthenborg Safaripark.

I Knuthenborg Safaripark på Lolland bor nu fire pensionerede cirkuselefanter. Rejsen dertil har været lang, ikke i fysisk forstand, men på alle andre tænkelige måder. 

Ramboline, Lara, Djungla og Jenny har gennem langt størstedelen af deres liv optrådt i cirkus. Her er de blevet passet godt og elsket højt, men livet på landevejene er ikke for et vildt dyr, og det tog Folketinget i 2018 konsekvensen af og forbød ved lov, at vilde dyr må optræde i cirkus. 

Elefanterne fik brug for et nyt hjem, og heldigvis var der enighed om, at det skulle være et blivende hjem med høj elefantvelfærd.  

En længere proces blev skudt igang. Den danske stat skulle frikøbe elefanterne for derefter at sende dem i udbud til fri overtagelse for en partner, der kunne tilbyde det bedste elefanthjem.

Valget faldt på Knuthenborg Safaripark, som kort tid efter tog første spadestik til et state-of-the-art elefantanlæg - det største i Nordeuropa med et samlet areal på 140.000 kvm og en topmoderne stald på 2000 kvm.

Omdrejningspunktet i udførelsen af dette anlæg er elefantvelfærd. Det er bygget med fokus på god plads, aktivering både inde som ude, stor badesø, stor sandgrav, græs under fødderne og store træer at plukke grene fra - alt sammen noget, som spiller en rolle i almindelig elefantadfærd.

QATO Fonden har støttet opførelsen af dette helt unikke elefantanlæg, og herfra glæder vi os nu over, at de fire pensionister kan nyde et velfortjent otium i elefantvenlige omgivelser.

Andre projekter