Galdebjørne får græs under poterne

Bjørne, som systematisk tappes for galde i små bure - de såkaldte 'galdebjørne' - vil i 2022 være forbudt praksis i Vietnam. Bjørnene skal nu have nye hjem i reservater, og netop dette sørger Animals Asia Foundation for.

I Vietnam bliver det fra 2022 forbudt at holde bjørne i små bure og systematisk tappe dem for deres galde. Galde som efterfølgende benyttes til traditionel medicin, men som let kan erstattes af enten planteprodukter eller kemisk fremstillede produkter.

QATO FONDEN STØTTER PROJEKTET

QATO Fonden har støttet Animals Asia Foundation's arbejde med at drive deres bjørnereservat i Vietnam. 

Reservater bliver nye hjem for galdebjørnene

Animals Asia Foundation (AAF) er en dyreværnsorganisation i Asien. De har arbejdet på det politiske plan for at få ændret lovgivningen til et forbud. Når bjørnene ikke længere skal lide i små bure, skal de tilbydes et nyt liv i gode omgivelser. Bjørnene er hverken i mental eller fysisk stand til at blive lukket ud i det fri, og derfor har AAF oprettet flere bjørnereservater, hvor bjørnene får den bedste pleje. Ved ankomst bliver bjørnene dyrlægebehandlet, og ofte har de brug for at få bortopereret deres beskadigede galdeblære og ødelagte tænder. Efter langsom introduktion til deres nye og mere frie liv tilbydes bjørnene god plads på store udendørsarealer, hvor de kan få græs under poterne, vand at bade i, masser af aktivering og ordentligt bjørnefoder. Bjørnene kan her leve resten af deres liv i trygge omgivelser. 

Andre projekter