Verdens første reservat for hvidhvaler

Om projektet og støtten fra QATO Fonden:

Reservatet for hvidhvaler, der er placeret i en bugt på Islands sydlige kyst, er det første af sin slags i verden. Bag projektet står SEA LIFE Trust, en organisation der arbejder globalt for at beskytte verdenshavene. QATO Fonden har støttet projektet med en treårig bevilling og er en af projektets ’founding partners’ (red. stiftende partnere).

I dag huser reservatet to hvidhvaler – Little White og Little Grey – som boede i en turistattraktion i Shanghai, Kina, før de kom til Island i 2019. Reservatet repræsenterer et stort skridt for hvaler i menneskers varetægt – man introducerer hvalerne til et mere naturligt miljø med bedre muligheder for at udleve deres naturlige adfærd.

Ambitionen er, at reservatet på sigt skal rehabilitere flere af de hvidhvaler, der lige nu lever og optræder i forlystelsesparker verden over.

Organisation: SEA LIFE Trust

Navn på projektet: SEA LIFE Trust Beluga Whale Sanctuary

Varigheden på partnerskabet med QATO Fonden: 2021-2024

Hvad vil QATO Fondens bevilling gå til?: Bevillingen fra QATO Fonden, som løber over en treårig periode, vil bidrage med at sikre en god velfærd for hvidhvalerne. For eksempel, en del af fondens bevilling vil gå til opførelsen af et nyt introduktionsbassin i det nuværende reservat for at sikre, at overgangen til bugten bliver så glidende, som muligt, for hvalerne.

Om SEA LIFE Trust: En organisation der arbejder globalt for at beskytte verdenshavene. Læs mere her

Fotos: Sea Life Trust

Andre projekter