QATO Fonden støtter verdens første reservat for hvidhvaler

Little Grey og Little White – to hvidhvaler – boede i flere år i en turistattraktion i Shanghai, Kina, indtil de en dag blev flyttet til andre, mere naturlige, omgivelser. I 2019 rejste de til deres nye hjem: et hvidhvals-reservat placeret i en bugt på Islands sydlige kyst – et reservat der tilmed er den første af sin slags i verden.

Bag projektet står SEA LIFE Trust – som arbejder globalt for at beskytte verdenshavene - og de har nu modtaget en treårig bevilling fra QATO Fonden.  

”Jeg er glad for at QATO Fonden nu er en partner i dette helt særlige projekt, og at vi nu kan bidrage med at sikre god velfærd for hvidhvalerne de kommende år. Reservatet repræsenterer et stort skridt for hvaler i menneskers varetægt – SEA LIFE Trust reintroducerer hvalerne til et mere naturligt miljø, hvor de bedre kan udleve deres naturlige adfærd,” siger Signe Kirk Kristiansen, grundlægger af QATO Fonden.

Ambitionen er, at reservatet på sigt skal rehabilitere flere af de hvidhvaler, der lige nu bor og optræder i forlystelsesparker verden over.

Foto: Sea Life Trust

Audrey, Padgett, General Manager ved SEA LIFE Trusts hvidhvalsreservat, siger:

“Det finansielle bidrag fra QATO Fonden hjælper med at sikre den langsigtede vision for vores reservat. Vi arbejder for at Little White og Little Grey – og andre hvaler, der en dag måtte komme til os – altid trives i deres overgang til et godt liv i bugten.”

Den første af de tre bevillinger fra QATO Fonden frem mod 2024 skal bidrage til byggeriet af et introduktionsbassin ude i selve bugten, hvilket er et vigtigt skridt i at sikre, at overgangen for hvalerne bliver så god som mulig.

Foto: Sea Life Trust

Andre nyheder