En weekend i pindsvinenes tegn

Til september flyver pindsvineentusiaster fra hele Europa til Billund. Det gør de for at deltage på den første internationale pindsvineplejerkonference nogensinde - to dage helt dedikeret til pindsvin og deres pleje.

Foto: Tine Reinholt Jensen

Som den første af sin slags har denne internationale pindsvineplejerkonference tre helt centrale formål; dels skal den opdatere pindsvineplejerne på faglige do's and dont´s indenfor pindsvinepleje, dels skal den være en platform for dialog mellem plejerne og pindsvineforskerne, og sidst men ikke mindst skal den bidrage til at skabe gode, faglige netværk.

Konference for fagpersoner fra hele Europa

Konferencen løber over to dage, og her vil fagpersoner dele ud af deres viden om pindsvin og pleje af disse, så eventuelle gamle plejeskrøner fremadrettet kan erstattes af faglig korrekt pleje. Pindsvineplejere er ildsjæle. De lægger en enorm indsats i at hjælpe syge dyr tilbage til naturen, og de gør det af et godt hjerte. Og for at kunne give den bedste pleje er man selvfølgelig nødt til at være fagligt godt klædt på.

Det er vigtigt, for det skønne lille pattedyr, vi alle kender, er desværre i tilbagegang, så vi skal passe godt på dem, vi har. Derfor handler konferencen også om at fremme forståelsen og den gode dialog mellem plejerne og forskerne. De har brug for hinandens kompetencer, og det sætter konferencen spot på.

 

PARTNERE I KONFERENCEN

Konferencen afholdes af Dansk Pattedyrforening med støtte fra Dyrenes Beskyttelse og QATO Fonden.

Konferencen har sin egen hjemmeside, som kan findes her.

Fulde huse

Der er plads til 75 deltagere på konferencen, og arrangørerne melder om fulde huse. Projektleder i QATO Fonden, Christina Fevejle Nielsen, siger:

"At det er muligt at samle så mange deltagere fra 14 forskellige lande til denne konference viser med tydelighed, at der er et behov for, at disse frivillige ildsjæle kan mødes og få opdateret deres faglige viden og netværke inden for deres felt. I QATO Fonden er vi stolte over at kunne støtte et initiativ som dette. Vi tror på, at denne konference kan bidrage til at skabe en endnu bedre dialog blandt de forskellige pindsvineaktører og dermed også, at den kan bidrage til endnu bedre pleje af tilskadekomne pindsvin".

Andre nyheder