Galdebjørne får græs under poterne

Bjørne, som systematisk tappes for galde - de såkaldte 'galdebjørne' er forbudt praksis i Vietnam, men det er stadig lovligt at holde bjørnene som kæledyr i alt for små bure. Det skal ny praksis ændre på og senest i 2022, skal bjørnene ud af burene. Bjørnene skal derfor have nye hjem i reservater, og netop dette sørger Animals Asia Foundation for.

I Vietnam er det forbudt at holde bjørne  for systematisk at tappe dem for deres galde. Galde som efterfølgende benyttes til traditionel medicin, men som let kan erstattes af enten planteprodukter eller kemisk fremstillede produkter. Men det er ikke forbudt at beholde sine tidligere galdebjørne som en slags kæledyr i alt for små bure. Det forhold er dog på vej til at ændre sig, idet den vietnamesiske regering har underskrevet en Memorandum of Understanding med Animals Asia Foundation, som betyder, at alle bjørnene skal ud af deres små bure senest i 2022. 

QATO FONDEN STØTTER PROJEKTET

QATO Fonden har støttet Animals Asia Foundation's arbejde med at drive deres bjørnereservat i Vietnam. 

Reservater bliver nye hjem for galdebjørnene

Animals Asia Foundation (AAF) er en dyreværnsorganisation i Asien. De har arbejdet på det politiske plan for at få ændret lovgivningen til et forbud. Når bjørnene ikke længere skal lide i små bure, skal de tilbydes et nyt liv i gode omgivelser. Bjørnene er hverken i mental eller fysisk stand til at blive lukket ud i det fri, og derfor har AAF oprettet flere bjørnereservater, hvor bjørnene får den bedste pleje. Ved ankomst bliver bjørnene dyrlægebehandlet, og ofte har de brug for at få bortopereret deres beskadigede galdeblære og ødelagte tænder. Efter langsom introduktion til deres nye og mere frie liv tilbydes bjørnene god plads på store udendørsarealer, hvor de kan få græs under poterne, vand at bade i, masser af aktivering og ordentligt bjørnefoder. Bjørnene kan her leve resten af deres liv i trygge omgivelser. 

 

 

Andre projekter